TTÜ Meremajanduse keskuses sõlmiti Saaremaa laevaehituse arendamiseks pikaajalise koostöö lepe

5. jaanuaril viibis rektor Jaak Aaviksoo Kuressaares Mereakadeemia Meremajanduse keskuses. Rektor osales Meremajanduse keskuse visiooni ja tulevikuplaanide arutelul ning külastas laevaehitusettevõtet Baltic Workboats AS.

Kohtumisel Saaremaa vallavanema Madis Kallasega sõlmiti pikaajalise koostöö lepe laevaehituse alase teadus-, arendus- ja õppetöö edendamiseks. Saaremaa vallavanem ja TTÜ rektor allkirjastavad vastava koostöölepingu lähiajal.

“Vald ja ülikool tunnustavad selgelt laevaehituse positsiooni Saaremaa võtmevaldkonnana. Eelmisel aastal sõlmisid Kuressaare linn ja Mereakadeemia lepingu, millega omavalitsus toetas meid ennekõike väikelaevaehituse professuuri loomisel,” kommenteeris Meremajanduse keskuse juht Anni Hartikainen.

“Konkurss professori ametikoha täitmiseks on jõudnud kandidaatide hindamise vooru. Lisaks liitus sügisel Meremajanduse keskusega hüdrodünaamika nooremteadur. Möödunud aasta oli Mereakadeemiale ja Väikelaevaehituse kompetentsikeskusele töökas ning tõi mitmeid suurepäraseid uudiseid. Kogesime ka omavalitsuselt suurt tuge Saaremaa laevaehitusele,“ rõõmustas Hartikainen.